Welcome!

Welcome to the official BlackBerry Support Community Forums.

This is your resource to discuss support topics with your peers, and learn from each other.

inside custom component

Web and WebWorks Development


Thank you for visiting the BlackBerry Support Community Forums.

BlackBerry will be closing the BlackBerry Support Community Forums Device Forums on April 1st (Developers, see below)

BlackBerry remains committed to providing excellent customer support to our customers. We are delighted to direct you to the CrackBerry Forums, a well-established and thorough support channel, for continued BlackBerry support. Please visit http://forums.crackberry.com or http://crackberry.com/ask. You can also continue to visit BlackBerry Support or the BlackBerry Knowledge Base for official support options available for your BlackBerry Smartphone.

"When we launched CrackBerry.com 10 years ago, we set out to make it a fun and useful destination where BlackBerry Smartphone owners could share their excitement and learn to unleash the full potential of their BlackBerry. A decade later, the CrackBerry community is as active and passionate as ever and I know our knowledgeable members and volunteers will be excited to welcome and assist more BlackBerry owners with their questions."

- Kevin Michaluk, Founder, CrackBerry.com

Developers, for more information about the BlackBerry Developer Community please review Join the Conversation on the BlackBerry Developer Community Forums found on Inside BlackBerry.


Reply
New Developer
Posts: 5
Registered: ‎03-06-2013
My Device: z10
My Carrier: England
Accepted Solution

How can I add splash screen to my app?

Hello everyone, I have already added <rim:splash src="image/splash.png" /> to config.xml, and the picture is in the right place. But the ripple can not show splash picture. Who can help me, Thanks a lot.

 

config.xml------------

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<widget xmlns="http://www.w3.org/ns/widgets" xmlns:rim="http://www.blackberry.com/ns/widgets"
version="1.0.0.0" id="com.skyrealman.dianping">
<author href="http://www.skyrealman.com">skyrealman</author>
<name>dianping</name>
<content src="index.html" />
<rim:splash src="image/splash.png" />
<feature id="blackberry.identity" required="true" version="1.0.0.0"/>
</widget>

 

index.html------------------

<!DOCTYPE html>
<html>
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8">
<title>app</title>
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="bbui/bbui-min.css" />
<script src="bbui/bbui-min.js" type="text/javascript"></script>
<script type="text/javascript" src="local:///chrome/webworks.js"></script>
<script type="text/javascript">
document.addEventListener('webworksready', function(e) {
bb.init({coloredTitleBar:true});
bb.pushScreen('home.html', 'home');
}, false);
</script>
</head>
<body>
</body>
</html>

Retired
Posts: 64
Registered: ‎06-04-2012
My Device: Blackberry Z10
My Carrier: Bell

Re: How can I add splash screen to my app?

Have you tried loading it on a simulator?

You should see the splash screen when you test your app on a BB10 Simulator or device.
----------------------------------------------------------------------------------
- Did this post help solve the issue? Click on "Accept as Solution"
- Was the content of this post helpful? Please give it a "Thumbs Up"

developer.blackberry.com
@BlackBerryDev
Highlighted
Contributor
Posts: 10
Registered: ‎03-06-2013
My Device: Dev alpha
My Carrier: GOD

Re: How can I add splash screen to my app?

May sound stupid but you did double check if the path for the splash.png is ok?
New Developer
Posts: 5
Registered: ‎03-06-2013
My Device: z10
My Carrier: England

Re: How can I add splash screen to my app?

hello mimendoza, what you mean is Ripple can not show the splash, and I must use true device or simulator to test?
New Developer
Posts: 5
Registered: ‎03-06-2013
My Device: z10
My Carrier: England

Re: How can I add splash screen to my app?

hello jcg01,I am sure the path of the splash.png is right, do you see any problems from my code?thanks
Developer
Posts: 676
Registered: ‎05-06-2012
My Device: Dev Alpha & PlayBook
My Carrier: wifi

Re: How can I add splash screen to my app?

Yes that is right @Skyrealman Ripple does not show splash.
_________________________________________________________
co-founder of Diaree | BB Dev for PictureThis