Welcome!

Welcome to the official BlackBerry Support Community Forums.

This is your resource to discuss support topics with your peers, and learn from each other.

inside custom component

Web and WebWorks Development

Reply
Contributor
Posts: 36
Registered: ‎07-05-2012
My Device: 9900 & dev alpha
My Carrier: Play - P4
Accepted Solution

Huge icons and not working SDK

Hi,

After updating to recent SDK 1.0.2.9 then I try to deploy app I stuck on blackberry logo and then I load it with older one 1.0.1.17 I get huge elements which I attach. I use Mac OS 10.8 and everything worked for me until I upgraded os to recent  and same with SDK.  Secondly Ripple don't find my config.xml so I use this script to install : 

http://cl.ly/text/2O3L3U3O2j2r

Here is screenshot of app builded by 1.0.1.17: 

http://cl.ly/image/2g2E3i2V113o

BlackBerry Development Advisor
Posts: 761
Registered: ‎10-01-2009
My Device: All
My Carrier: N/A

Re: Huge icons and not working SDK

In regards to the large scaling of bbUI,  I found if you remove the <meta viewport...> tag from your index.html it will scale properlly.  I'm not sure which property is causing bbUI to scale that way yet, but it should fix it.

 

I'll have to look in to your other question a bit more.  I've packaged several apps the past couple days, and haven't had an issue with the config not being found.

Contributor
Posts: 36
Registered: ‎07-05-2012
My Device: 9900 & dev alpha
My Carrier: Play - P4

Re: Huge icons and not working SDK

http://cl.ly/image/1L2G3f1m2J2C - app from my pc which is example from bbui and here app from web: 

http://cl.ly/image/2g3U2X0I2F15 I don't know why on localhost it could't find config.xml even it they are same. 

PS. localhost:8080/config.xml works

Developer
Posts: 314
Registered: ‎03-28-2012
My Device: Curve 9360, Playbook, BB10 Dev Alpha
My Carrier: TMN

Re: Huge icons and not working SDK

Just as a note, my index.html does not have the meta viewport tag and I also get this problem.

Nuno
Developer
Posts: 214
Registered: ‎01-07-2011
My Device: Bold 9900
My Carrier: Rogers

Re: Huge icons and not working SDK

If you get the latest version 0.9.4 from the next branch it fixes the scaling issues (https://github.com/blackberry/bbUI.js/issues/352)

--
Rory (@roryboy)
Click "Accept as Solution" if post solved your original issue. Give like/thumbs up if you feel post is helpful
Contributor
Posts: 36
Registered: ‎07-05-2012
My Device: 9900 & dev alpha
My Carrier: Play - P4

Re: Huge icons and not working SDK

Now  im stuck on blackberry logo with new sdk and I have to use old one.

Retired
Posts: 37
Registered: ‎01-08-2010
My Device: Various
My Carrier: Rogers

Re: Huge icons and not working SDK

Have you actually upgraded the OS on your Dev device? There was a post yesterday with the exact same behaviour and that was the cause. The new version of the SDK will not work with the old version of the OS. It will package and deploy, and then just hang without doing anything.

Retired
Posts: 37
Registered: ‎01-08-2010
My Device: Various
My Carrier: Rogers

Re: Huge icons and not working SDK

Chad,

 

Any scaling issues are likely related to Webkit no longer supporting "target-densitydpi" attribute in the viewport tag. This change affects the latest OS release.

 

I thought there was a dev blog post talking about the change awhile back but I can't seem to locate it. Regardless, this brings us inline with other major platforms going forward.

 

Contributor
Posts: 36
Registered: ‎07-05-2012
My Device: 9900 & dev alpha
My Carrier: Play - P4

Re: Huge icons and not working SDK

Yep I have os version 10.0.9.388

Highlighted
Developer
Posts: 314
Registered: ‎03-28-2012
My Device: Curve 9360, Playbook, BB10 Dev Alpha
My Carrier: TMN

Re: Huge icons and not working SDK

I have the latest SDK, using the correct WebWorks file and bbUI 0.9.4, and i still get a huge display Smiley Sad
Nuno