Welcome!

Welcome to the official BlackBerry Support Community Forums.

This is your resource to discuss support topics with your peers, and learn from each other.

inside custom component

Web and WebWorks Development

Reply
New Contributor
Posts: 9
Registered: ‎03-01-2010
My Device: N/A
My Carrier: N/A

My text links do not work

Hello,

 

I'm playing around with the BlackBerry widget, creating a text link to an external site but I keep getting the same error:

 

Could not select proper Transport Descriptor for: http://yahoo.com.

 

The url is listed in the widget permissions.

 

Does anyone have a solution for this problem?

 

 

I am running Eclipse 3.4.1 and Blackberry Widget SDK beta 2.0  on Windows xp

 

Thanks

 

 

Retired
Posts: 3,708
Registered: ‎10-16-2008
My Device: Z10
My Carrier: Rogers

Re: My text links do not work

Hi mbugeja,

 

I have a few questions for you to see if we can help you out.

 

- Can you list the full domains that you have added to the permissions of your widget?

- For your domain have you also listed that you want to allow sub-domains?

- Does the url you are trying to access do any kind of re-directs?

 

Also note that http://yahoo.com is a different domain than http://www.yahoo.com

Tim Neil
Director, Application Platform & Tools Product Management
Follow me on Twitter
New Contributor
Posts: 9
Registered: ‎03-01-2010
My Device: N/A
My Carrier: N/A

Re: My text links do not work

Hi Tim,

 

This is what I have in my config.xml. Its actually olg.ca that I am trying to access.

 

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<widget xmlns="http://www.w3.org/ns/widgets" xmlns:rim="http://www.blackberry.com/ns/widgets" version="1.0.0.0">
  <name>test1</name>
  <access subdomains="true" uri="http://www.olg.ca"/>
  <content src="index.html"/>
</widget>

 

This domian is not using a re-direct.

 

Thanks

Developer
Posts: 36
Registered: ‎01-20-2010
My Device: 8520
My Carrier: Orange

Re: My text links do not work

[ Edited ]

try this:

 

<access subdomains="false" uri="*"/>

or

 

<access subdomains="true" uri="*"/>

 

 

New Contributor
Posts: 9
Registered: ‎03-01-2010
My Device: N/A
My Carrier: N/A

Re: My text links do not work

Thanks for your suggestion, but this did not work.

 

I receive the following errors: JVM Error 104 uncaught: Exception

 

And then a window opens up with Could not select proper Transport Descriptor

 

Could it be an issue with connection settings? I am using 9500 simulator.

Retired
Posts: 3,708
Registered: ‎10-16-2008
My Device: Z10
My Carrier: Rogers

Re: My text links do not work

Can you post the version of the OS of the 9500 simulator you are using?

Tim Neil
Director, Application Platform & Tools Product Management
Follow me on Twitter
New Contributor
Posts: 9
Registered: ‎03-01-2010
My Device: N/A
My Carrier: N/A

Re: My text links do not work

Im not sure if this is what you mean but its running on windows xp and this is what is on the About screen:

 

BlackBerry Smartphone Simulator 2.13.0.56

Retired
Posts: 3,708
Registered: ‎10-16-2008
My Device: Z10
My Carrier: Rogers

Re: My text links do not work

Hi mbugeja,

 

Can you also list the version of the BlackBerry OS that is running in that simulator?

 

Thanks,

Tim Neil
Director, Application Platform & Tools Product Management
Follow me on Twitter
New Contributor
Posts: 9
Registered: ‎03-01-2010
My Device: N/A
My Carrier: N/A

Re: My text links do not work

I'm sorry where can I find that information?

 

I know the web plugin is 2.0.0 and the widget SDK is 1.0.0

 

Thanks

Retired
Posts: 3,708
Registered: ‎10-16-2008
My Device: Z10
My Carrier: Rogers

Re: My text links do not work

When you run the BlackBerry simulator, you can navigate to the options area of the BlackBerry OS. Then select the "About" section of the options.  It should tell you the OS version number.

Tim Neil
Director, Application Platform & Tools Product Management
Follow me on Twitter