Welcome!

Welcome to the official BlackBerry Support Community Forums.

This is your resource to discuss support topics with your peers, and learn from each other.

inside custom component

Web and WebWorks Development

Reply
Highlighted
Contributor
Posts: 27
Registered: ‎06-21-2013
My Device: bb 10 sim
My Carrier: tigo

ripple the build and deply services are not currently running

1.png

 

I did this and they recommend the download page ripple:

 

  • If you do not see Start Ripple Services, it means that you have not yet accepted the EULA for the Ripple emulator.
    1. Navigate to any page that is on a web server (not a local file). For example, you could use this page that you are reading right now.
    2. Click the Ripple icon beside the address bar, then click Enable.
    3. Review and accept the license agreement.
    4. Now when you click the Ripple icon you will be able to click Start Ripple Services. If you want Ripple to start automatically every time you start the Google Chrome browser, select the checkbox below Start Ripple Services.
    5. You can use Disable to stop displaying the current page in the emulator.

No license does not appear to read, not the button appears to accept (eula)

Retired
Posts: 1,561
Registered: ‎04-12-2010
My Device: BlackBerry Z10
My Carrier: Bell

Re: ripple the build and deply services are not currently running

I'm not sure I follow; are you trying to start the Ripple services? The button is located under the red text in the top right (i.e. Start Services.)

Or is the button not working when you click on it?

Erik Oros | @WaterlooErik | eoros@blackberry.com | Developer Issue Tracker

If a reply has answered your question, please click Accept as Solution to help other visitors in the future.
Contributor
Posts: 27
Registered: ‎06-21-2013
My Device: bb 10 sim
My Carrier: tigo

Re: ripple the build and deply services are not currently running

I click but nothing happens, no services start

Retired
Posts: 1,561
Registered: ‎04-12-2010
My Device: BlackBerry Z10
My Carrier: Bell

Re: ripple the build and deply services are not currently running

Hm, can you please confirm the version of Chrome you are using:
Options > About Google Chrome

Also, if you navigate the following:
Options > Tools > Extensions

Can you please confirm:
- Version of Ripple
- Allow in incognito setting.
- Allow access to file URLs setting.
- Enabled setting.
- Your overall Developer Mode setting.

Did you install Ripple via the CRX from our HTML5 Download site? Or from the Google Chrome store?

Also, can you please confirm your Operating System, and whether you have UAC enabled? (Windows Vista / Windows 7.)

Those are the first pieces that come to mind to check on.

Erik Oros | @WaterlooErik | eoros@blackberry.com | Developer Issue Tracker

If a reply has answered your question, please click Accept as Solution to help other visitors in the future.
Contributor
Posts: 27
Registered: ‎06-21-2013
My Device: bb 10 sim
My Carrier: tigo

Re: ripple the build and deply services are not currently running

ok, install the version 0.9.19, however when I try to compile appears:

 

1.png

 

I reinstall the sdk playbook?

 

2.png

I worry about the following:

 

3.png

 

please help, I really want to get this game for blackberry (before December 20) before compiling with gap (graphical aid blackberry but does not work for) so I need now compile with ripple

Retired
Posts: 1,561
Registered: ‎04-12-2010
My Device: BlackBerry Z10
My Carrier: Bell

Re: ripple the build and deply services are not currently running

Which version of Java do you have installed? We will need to have JDK1.6 and it must be 32-bit.

You can check this by verifying the contents of:
- C:\Program Files\Java
- C:\Program Files (x86)\Java

If you have more than one JDK/JRE combination installed, this may be the cause of the issue; or if the required version is not installed.

Erik Oros | @WaterlooErik | eoros@blackberry.com | Developer Issue Tracker

If a reply has answered your question, please click Accept as Solution to help other visitors in the future.
Contributor
Posts: 27
Registered: ‎06-21-2013
My Device: bb 10 sim
My Carrier: tigo

Re: ripple the build and deply services are not currently running

4.png

 

this is bad?

Retired
Posts: 1,561
Registered: ‎04-12-2010
My Device: BlackBerry Z10
My Carrier: Bell

Re: ripple the build and deply services are not currently running

Could you please try re-attaching the image? I'm only seeing a yellow triangle (not sure that's what was intended to show up.)

Erik Oros | @WaterlooErik | eoros@blackberry.com | Developer Issue Tracker

If a reply has answered your question, please click Accept as Solution to help other visitors in the future.
Contributor
Posts: 27
Registered: ‎06-21-2013
My Device: bb 10 sim
My Carrier: tigo

Re: ripple the build and deply services are not currently running

4.png

Contributor
Posts: 27
Registered: ‎06-21-2013
My Device: bb 10 sim
My Carrier: tigo

Re: ripple the build and deply services are not currently running